Over Westerwald Vertalingen

Het Westerwald is een mooie, bosrijke streek in Duitsland. Het ligt in de deelstaat Rijnland-Palts, ten oosten van Koblenz.

In deze streek woonde de familie Reichgelt. In Ransbach (tegenwoordig: Ransbach-Baumbach) werd aardewerk geproduceerd en de familie Reichgelt verkocht het vermoedelijk in de omgeving van Nijmegen. Johann Reichgelt vestigde zich er in het begin van de 19e eeuw.

Westerwald Vertalingen - Voor natuurlijke vertalingen Duits – Nederlands

Duitse taal en cultuur

In 1993 liep ik drie maanden stage voor de bibliotheekopleiding. Dat deed ik in Hannover. Het werd een ervaring om nooit meer te vergeten. Vanaf dat moment wist ik dat de Duitse taal en cultuur een plekje in mijn hart hadden veroverd.

In 2003 besloot ik dat ik hiermee ook beroepsmatig verder wilde. Ik begon aan de lerarenopleiding. Hierdoor kon ik mijn taalvaardigheid en mijn kennis van de Duitse taal en cultuur flink vergroten. Desondanks besloot ik niet het onderwijs in te gaan.

Doordat de wens bleef bestaan om van de Duitse taal en cultuur mijn beroep te maken, ben ik in 2016 de vertaalopleiding Duits aan ITV-Hogeschool gestart. Deze heb ik in 2018 met goed gevolg afgerond. Sinds die tijd ben ik ook actief als freelance vertaler. In januari 2019 heb ik mij bovendien laten beëdigen voor de rechtbank in Arnhem.

Westerwald Vertalingen - Voor natuurlijke vertalingen Duits – Nederlands

Stadhuis in Hannover

Sinds mei 2000 ben ik werkzaam bij Wageningen UR. De eerste jaren werkte ik als medewerker informatiebemiddeling, maar na enkele jaren werd ik documentalist. Ik was verantwoordelijk voor het toekennen van trefwoorden en het schrijven van abstracts van de Duitstalige artikelen. Daarbij ging het om artikelen op het gebied van: akkerbouw, wijnbouw, veeteelt en landbouwtechniek. Op deze gebieden heb ik ook meegewerkt aan het schrijven van dossierteksten van het kennisportaal Groen Kennisnet. De laatste jaren houd ik me bezig met het scannen van rapporten en het bewerken van pdf’s.

Mijn manier van werken

Transparante prijzen

Persoonlijke benadering

Vrijblijvende prijsopgave

Klantgericht en proactief

Punctuele leveringen

Deskundig en professioneel

Westerwald Vertalingen - Voor natuurlijke vertalingen Duits – Nederlands

Guus Reichgelt, beëdigd vertaler

Een offerte aanvragen?

Heeft u een document te vertalen van het Duits naar het Nederlands? Of een andere vraag? Ik help u graag met uw professionele vertaling. U kunt een e-mail sturen of het contactformulier gebruiken.